Blogu' lu' Alin…

Statiunea Trei Ape – Resita

Statiunea climaterica permanenta Trei Ape se afla la 850m altitudine, la 37 km de Resita, langa lacul de acumulare Trei Ape. Statiunea apartine de localitatea Brebu Nou. Cine cauta un loc linistit si mai ales racoros in zilele caniculare, are la indemana aceasta statiune.

Descriere Statiunea Trei Ape

Aflata in judetul Caras-Severin, Statiunea Trei Ape este locul potrivit pentru odihna si eliminarea stresului. Pe drumul care urca pe Muntele Semenic, o data trecuti de Pasul Prislop, ajungem intr-un loc de poveste si anume Lacul Trei Ape. Cine nu vrea sa se cazeze la hotel, poate sa vina cu cortul, sau sa se cazeze intr-una din casutele de lemn cu unul sau cu doua dormitoare. Poienile se intind pana pe malul lacului si sunt pline de turisti. Preturile de cazare si mancare sunt pentru toate buzunarele. Cine iubeste apa si sporturile nautice are la indemana totul: de la plimbarile cu barca si hidrobiciclete, pana la inot si ski nautic. Amatorii de drumetii au ce vedea in imprejurimi: satele turistice Brebu Nou si Garana, Muntele Semenic, Anina sau alte trasee spre Caransebes sau Muntele Mic.
Este locul perfect de relaxare, deoarece exista din “belsug” aer curat si umbra. Statiunea apartine comunei Brebu Nou (o fosta localitate a etnicilor germani). Numele statiunii este dat de cele trei rauri care vin din munti: Semenic, Gradiste si Brebu. Datorita temperaturilor medii anuale de 7 grade si a precipitatiilor de 900-1000 mm anual, statiunea dispune de un strat de zapada consistent intre lunile noiembrie si aprilie fiind un loc apreciat de catre iubitorii sporturilor de iarna aici existand si partii de schii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s