Blogu' lu' Alin…

Raliul Dakar 2012 – Many Gyenes şi Marcel Butuză, aproape de o nouă performanţă

Piloţii români prezenţi la ediţia din acest an a Raliului Dakar, cel mai dur concurs de motociclism din lume, Emanuel Gyenes şi Marcel Butuză sunt aproape de a stabili o nouă performanţă pentru România în cadrul concursului găzduit de Argentina, Chile şi Peru.

După nouă etape disputate, Many Gyenes ocupă poziţia a 20-a în clasamentul general şi este la un pas să îşi doboare performanţa de anul trecut, locul 18 la finalul cursei şi campion la clasa Maraton, având la dispoziţie încă cinci runde până la finişul acestei ediţii.

Pilotul român a termina cei 565 de km ai etapei, dintre Antofagasta ţi Iquique, din Chile, al 26-lea, la o distanţă de lider, francezul Despres(KTM), de 49’07”, iar la general ocupă poziţia a 20-a, la 4h06’11”.

Celălalt reprezentant al României, Marcel Butuză, a terminat runda a noua pe locul 52, şi a parcurs distanţa dintre cele două localităţi chiliene în 6h51’38”, în timp ce la general pilotul braşovean se află pe 49.

Anul trecut, Butuză a terminat Raliul-raid Dakar pe poziţia a 59-a.

În clasamentul general al ediţiei 2012 a Raliului Dakar, lider este Despres, câştigătorul etapei a 9-a, urmat la 2’28” de spaniolul Marc Coma. şi de portughezul Rodrigues.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s