Blogu' lu' Alin…

Noutati din tabara Husquarna

Pe fondul crizei economice mondiale, dar si al accidentarilor pilotilor cheie, echipa Husquarna vine cu vesti nu prea bune pentru sezonul 2012. Vestile rele vin din taberelor celor implicati in proiectele Dakar si Supermoto, insa tabara Enduro reuseste sa mearga mai departe.

David Frétigné, pilotul francez de la Husqvarna Rallye Team by Speedbrain, trebuie sa se retraga de la editia din 2012 a rally-ului Dakar. Dupa ce a suferit leziuni ale unei vertebre in Rally dos Sertoes in August, David se afla catre finalul perioadei de recuparare, medicul permitandu-i sa se antreneze pentru Dakar de cateva saptamani. Din nefericire insa, examenul medical a dovedit ca deocamdata leziunea nu este recuperata suficient asa ca startul la Dakar poate fi un risc enorm, stiindu-se clar nivelul de efort necesar terminarii acestui rally, cel mai dificil din lume.

David Frétigné: ” Sunt foarte trist ca nu pot lua startul in competitie, dupa toate sperantele pe care mi le-am facut. Doresc echipei mele mult succes si voi fi cu gandul la ei. Voi continua sa muncesc la recuperarea fizica, caci este prea devreme acum sa risc un start, insa ma voi intoarce in forta.”

Husqvarna Rallye Team by Speedbrain deja l-a anuntat pe Jose Manuel Pellicer ca noul rider, pentru a nu lasa motocicleta cu numarul 12 cu ghidonul neocupat.O alta veste deloc fericita este anuntul Husquarna de a se retrage din Campionatul Mondial de Supermoto.Husqvarna a fost mereu leader in CM Supermoto cu un total de 12 titluri mondiale cu cativa dintre cei mai charismatici si de succes rideri cum ar fi Eddy Seel, Gerald Delepine, fratii Chareyre si Mauno Hermunen.2012 marcheaza o oprire temporara a implicarii oficiale a Husqvarna in CM Supermoto, indreptand in schimb atentia catre dezvoltarea dealerilor locali prin reteaua sa de vanzari.Totusi, Husquarna are si o veste buna, si anume faptul ca dupa un sezon excelent in 2011 cu 4 titluri castigate in diferite specialitati din enduro echipa Team Husqvarna – CH Racing a trecut la recrutari majore de piloti pentru CM Enduro 2012.

Dupa confirmarea pilotului Juha Salminen, detinator a opt titluri mondiale, dar si a pilotilor Matti Seistola si Alex Salvini, team manager-ul Fabrizio Azzalin si-a aratat creativitatea aducandu-l in Europa pe Ricky Dietrich, un bine cunoscut off road rider din Statele Unite ale Americii. Dietrich, in varsta de 25 de ani, are o experienta respectabila in State, unde a castigat Worcs Series in 2006, AMA Enduro Cross Series in 2008, an in care a fost ales Athlete of the Year de catre American Motorcycles Association. In 2011 a trecut la motocross unde a terminat pe locul 5 la general in clasa National Mx1. Acum este gata sa ia startul in CM Enduro la ghidonul unui model Husqvarna TE 250.

Printre riderii ce vor lua startul pe motociclete Husquarna TE 250 ii mai amintesc pe spaniolul Lorenzo Santolini pentru Team Husquarna Enduro si pe Romain Dumontier pentru CH-Racing Husquarna, acesta avand deja un titlu european la ghidonul acestei marci.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s