Blogu' lu' Alin…

Istoria unui colos….Harley-Davidson

Harley-Davidson

Harley-Davidson este un producator american de motociclete cu o bogată istorie şi tradiţie culturală. Fondată în 1903 în Milwaukee, WI, Harley tocmai a sărbătorit peste  100 de ani cu o serie de evenimente, si sute de mii de motociclişti stransi pe malul lacului Michigan. În 1929, existau 241 producatori de motociclete din SUA. După criza, numai doi au rămas: Harley şi Indian. Prin 1953, indian a ieşit din afaceri, lasand Harley-Davidson ca singurul producător american de motociclete. Dificultăţile financiare în anii 1970 a dus la necesitatea ca societatea-mamă, AMF sa scoata firma la vanzare. Fără a avea cumpărător, un grup de manageri Harley au cumparat compania şi l-au salvat-o schimband profilul, sub acelasi brand au inceput sa vanda produse cum ar fi îmbrăcăminte şi accesorii auxiliare motociclistilor. Acum, o societate deţinută public, Harley a marcat o crestere de doua cifre pentru optsprezece ani consecutiv . Harley sa transformat într-o companie de marketing puternic, cu un accent puternic pe imaginea şi calitatea produselor.Harley Davidson a devenit exemplul clasic al reuşitei în ceea ce priveşte crearea unei comunităţi centrate pe brand.Harley Owners Group (H.O.G.) a fost înfiinţat de Harley Davidson Motor Company în 1983 şi s-a născut din dorinţa mândrilor posesori ai unui Harley de a se întâlni şi de a-şi împărtăşi pasiunea pentru libertate. H.O.G. a devenit foarte repede cel mai mare club moto din lume, care are organizaţii în toată lumea, inclusiv în România, dar se consideră mai mult decât o organizaţie a motocicliştilor. E vorba de peste un milion de oameni, din lumea întreagă, uniţi de acelaşi vis: Harley Davidson este legătura dintre pasiune, prietenie, bună dispoziţie şi respect.Harley Davidson a dezvoltat pentru membrii comunităţii simboluri specifice, care îi ajută să se identifice unii pe alţii şi să se diferenţieze de ceilalţi. Oricine îi poate recunoaşte după îmbrăcămintea specifică.

Cronologia HARLEY-DAVIDSON
Inceputurile
1901
William S. Harley in varsta de 21 de ani face o schita a unui motor construit pentru a se potrivi unei biciclete.
1903
William S. Harley si Arthur Davidson pun la dispozitia publicului prima motocicleta Harley Davidson de serie. Motocicleta a fost construita pentru curse. Fabrica unde au construit-o era o cabana din lemn avand dimensiunile de 3 x 5 m. Pe usa erau inscrise cuvintele “Harley-Davidson Motor Company”. Fratele lui Arthur, Walter, se va alatura celor doi mai tarziu.
Henry Meyer din Milwaukee, un fost coleg de scoala al lui William S. Harley si al lui Arthur Davidson, cumpara unul din primele modele, direct de la fondatorii companiei.
1904
Primul dealer Harley-Davidson, C.H. Lang din Chicago Illinois, vinde una din primele trei motociclete construite.
1906
O noua fabrica, avand dimensiunea de 9×24 m este construita pe strada Chestnut numita mai tarziu Juneau Avenue. Numarul angajatilor creste la sase muncitori. De asemenea, este produs si primul catalog de motociclete, iar apelativul “Silent Gray Fellow” este folosit pentru prima oara.
1907
William A. Davidson, frate cu Arthur si Walter Davidson, renunta la slujba sa si se alatura Motor Company.
Harley-Davidson Motor Company este inregistrata pe 17 septembrie. Actiunile sunt impartite in mod egal intre cei patru fondatori. Numarul angajatilor creste, fiind mai mare decat dublul anului trecut. Fabrica isi dubleaza dimensiunile. Incepe in acelasi timp si recrutarea de noi concesionari, regiunea tinta fiind New England.
1908
Walter Davidson obtine un punctaj perfect (1000 puncte) la “7th Annual Federation of American Motorcyclists Endurance and Reliability Contest”.
La trei zile dupa concurs, Walter stabileste un nou record parcurgand 188.234 mile cu un singur galon de benzina.
Prima motocicletă vanduta Politiei americane este livrata departamentului din Detroit.
1909
Compania “Harley-Davidson Motor Company” implineste sase ani de existenta. Cu aceasta ocazie introduce primul motor “V-twin”.
Motocicleta producea 7 cp. Imaginea motorului cu doi cilindri in “V” la 45 de grade va deveni rapid reprezentativa pentru Harley-Davidson. Pentru prima data se pot comanda accesorii pentru motocicletele H-D, produse chiar de companie.Harley Davidson devine cel mai mare producator de motociclete din lume
1920Din 1920 Harley-Davidson devine cel mai mare producator de motociclete din lume. Motocicletele Harley-Davidson pot fi cumparate de la 2000 de concesionari din 67 de tari. Leslie „Red” Parkhurst doboară 23 recorduri de viteza pe o motocicletă Harley-Davidson. Un purceleus devine mascota echipei si este carat dupa fiecare victorie intr-un tur de onoare.
1922
Primul motor in “V” de 74 inch este introdus pe modelele JD si FD.
Pilotii Harley-Davidson castiga toate cele opt curse ale Campionatului National.
1925
Toate rezervoarele de benzina au acum o forma unica de lacrima.
Joe Petrali incepe cursele cu Harley-Davidson. Va deveni un pilot de succes si unul dintre cei mai faimosi piloti Harley-Davidson.
1928
Primul motor Harley-Davidson “two cam engine” este acum disponibil pe seria JD. Motocicletele pot atinge o viteza maxima cuprinsa intre 135 si 160 km/h.
Frana fata devine disponibila pentru toate modelele Harley-Davidson.

Va urma…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s